10 λόγοι για να προσλάβετε έναν επαγγελματία γραφίστα.

Posted by: Vania Chrisomalidi | Graphic Designer

Καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι σε ενα πολυάσχολο τοπίο από λέξεις, εικόνες και ήχους.

Τα όμορφα πράγματα που προσελκύουν την προσοχή μας, μπορούν να μεταβάλουν τη διάθεσή μας, να αλλάξουν τα συναισθήματά μας, να κορυφώσουν το ενδιαφέρον μας και να αλλάξουν και το μυαλό μας. Όταν ο καλός σχεδιασμός επιτυγχάνει αυτό το είδος του σκοπού, τότε σίγουρα γίνεται μια αξέχαστη επιτυχία.

Η σχεδίαση μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό σε συναισθηματικό επίπεδο. Ένας καλός γραφίστας, αναλύει τις ιδέες του πελάτη, ενισχύει το συναίσθήμα και αναδεύει μνήμες, μεταβάλλοντας τη στάση μας και τη φαντασία μας.

Και τώρα που έχω την πλήρη προσοχή σας, σας παραθέτω 10 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να προσλάβετε έναν επαγγελματία γραφίστα:

1. Οι γραφίστες κατανοούν ότι η εικόνα είναι το πάν:
Ένας γραφίστας γνωρίζει ότι παίρνει μόνο λίγα λεπτά για να κάνει μια καλή οπτική πρώτη εντύπωση. Ο καλός σχεδιασμός πρέπει να μαγνητίζει το βλέμα. Πρέπει να είναι αισθητικά ευχάριστος για τον παρατηρητή αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος το προϊόν να αποτύχει.

2. Κατανοούν ότι οι προϋπολογισμοί είναι μια πραγματικότητα:
Δεν ταιριάζουν όλα σε όλα, όταν πρόκειται για design. Μικροί προϋπολογισμοί και περιορισμοί αποτελούν μέρος ενος σχεδιασμού. Ένας καλός γραφίστας θα πρέπει να είναι ευέλικτος. Αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τον πλήρη σχεδιασμό, τότε κάντε το σιγά σιγα. Αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά έναν τεράστιο ιστότοπο, τότε ξεκινήστε τον και ολοκληρώστε τον στη συνέχεια. Όσο περισσότερο εργάζεστε με έναν γραφίστα, τόσο καλύτερα θα αποδόσουν οι προσπάθειες σας. Ετσι θα λειτουργήσει καλύτερα το μάρκετινγκ σας.

3. Είναι οπτικοί δάσκαλοι:
Οι γραφίστες είναι καλοί στον επιμερισμό της διαδικασίας. Υπάρχει ένας λόγος που πολλοί σχεδιαστές επιμένουν στην ιδέα ότι η σωστή εικόνα ακολουθείται απο το αποτέλεσμα. Με απλά λόγια, σημαίνει ότι ο σχεδιασμός που έχει στο μυαλό του, πρέπει να λειτουργήσει. Δεν είναι απλώς μια διακόσμηση - πρέπει να έχει ένα στόχο. Ένας καλός σχεδιαστής ιστοσελίδων θα σας δώσει μια ανάλυση του σχεδιασμού, από τη γραμματοσειρά μέχρι και το SEO.

4. Οι σχεδιαστές ασχολούνται με την επικοινωνία:
Οι καλοί σχεδιαστές είναι οι υπεύθυνοι επικοινωνίας. Οι σχεδιαστές μιλούν στη γλώσσα της διάταξης, γνωρίζουν το καλό χαρτί, το χρώμα, το ύφος και όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της εκτύπωσης. Αυτός είναι ο σκοπός του σχεδιασμού: να μεγιστοποιήσετε την οπτική επικοινωνία του προϊόντος και της υπηρεσίας σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο διατηρώντας το, οπτικά ελκυστικό και αξιόλογο.

5. Ένας σχεδιαστής μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα:
Μερικές φορές το να το κάνετε μόνοι σας δεν είναι και το καλύτερο σχέδιο. Πρέπει να λάβετε υπόψη το χρόνο που θα χρειαστείτε για να το σχεδιάσετε μόνοι σας. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα σχεδιαστικά προγράμματα ή τη δημιουργία ενός ιστότοπου, τότε πιθανόν να χάσετε τον πολύτιμο χρόνο σας. Το μέγεθος της απογοήτευσης και η σπατάλη του χρόνου δεν αξίζει μακροπρόθεσμα. Δώστε στον εαυτό σας κάποια πολύ αναγκαία ηρεμία και καλέστε έναν επαγγελματία. Δεν θα το μετανιώσετε!

6. Ένας σχεδιαστής μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι χρειάζεστε πραγματικά:
Μερικές φορές γνωρίζουμε τι θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε πλήρως. Η δουλειά ενός γραφιστα είναι να συγκεντρώσει όλες τις ιδέες σας και να τις κατευθύνει μαζί σας. Πρόκειται για μια περιστασιακή συνάντηση όπου μπορούν να συζητηθούν οποιεσδήποτε ιδέες. Οι καλές ιδέες καταγράφονται και οι κακές ιδέες απορίπτονται. Ενας επαγγελματίας γραφίστας μπορεί να σας βοηθήσει με αποφάσεις σχετικά με το μάρκετινγκ, τη διαφήμιση και το branding της επιχείρησης σας. Συζητώντας με έναν σχεδιαστή μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μια ισχυρή λαβή για το όραμά σας και να σας οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση όπου το μάρκετινγκ και η διαφήμισή σας θα πρέπει να οδηγηθεί.

7. Ένας σχεδιαστής θα κάνει την επιχείρησή σας να φαίνεται επαγγελματική:
Οι γραφίστες κάνουν πολλά περισσότερα από τα να δημιουργούν λογότυπα, να παίζουν με γραμματοσειρές και να ταιριάζουν χρώματα Pantone. Εάν ασχολείστε με επιχειρήσεις, τότε πιθανότατα ανησυχείτε για όλα τα κομμάτια του μάρκετινγκ που πρέπει να προσέχετε να δουλεύουν μαζί. Αυτό θα μπορούσε να είναι η ιστοσελίδα σας, τα ενημερωτικά δελτία, οι ετήσιες εκθέσεις, τα προϊόντα που έχετε σε προσφορά, τα διαφημιστικά φυλλάδια και οι επαγγελματικές σας κάρτες. Ένας καλός σχεδιαστής μπορεί να κάνει όλα αυτά να φαίνονται συνεπή, επαγγελματικά και να αναδυκνύουν την επιχείρισή σας. Είναι εκπληκτικό το πόσο μικρά πράγματα όπως το μέγεθος γραμματοσειράς, η στοίχιση, η διαμόρφωση και η απόσταση του κειμένου, το χρώμα και η τοποθέτηση μιάς εικόνας μπορούν να κάνουν τεράστια τη διαφορά.

8. Ένας σχεδιαστής θα σας βοηθήσει να παρατηρήσετε:
Τα εργαλεία δημιουργικότητας αυξάνονται συνεχώς, γι' αυτό είναι σημαντικό να ξεχωρίζουν οι προσπάθειες σας από το πλήθος. Λένε ότι έχουμε 3 δευτερόλεπτα ή λιγότερο για να προσελκύσουμε την προσοχή του θεατή μας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κάθε πλεονέκτημα και πόρο που μπορείτε για να προβληθείτε καλύτερα. Αυτή είναι μια διαδικασία που θα επαναλαμβάνεται, οπότε είναι καλό να έχουμε έναν σχεδιαστή που θα ξεκινήσει αυτή την προώθηση μαζί σας.

9. Είναι η ομάδα υποστήριξης σας:
Μας λένε πάντα να χτίζουμε καλές σχέσεις στις επιχειρήσεις και αυτό ισχύει και για τον σχεδιαστή που επιλέξατε. Ένας καλός σχεδιαστής θα πρέπει να αναλύσει τις απορίες σας και τις ανησυχίες σας και να σας βοηθήσει στην προώθηση των ιδεών σας. Όταν εχετε μια καλή συνεργασία, μπορεί να είναι ο δικός σας άνθρωπος στην επίτευξη των στόχων σας. Όσο μεγαλύτερη είναι η σχέση συνεργασίας, τόσο καλύτερη θα είναι η επιχείρησή σας μακροπρόθεσμα.

10. Προσλάβετε εναν επαγγελματία γραφίστα, επειδή η επιχείρησή σας αξίζει τον κόπο:
Ένας καλός σχεδιαστής είναι το καλύτερο άτομο για να παρουσιάσει την εμπειρία σας, την αξιοπιστία σας και την εξειδίκευσή σας. Δεδομένου ότι έχετε κάνει όλη αυτή τη σκληρή δουλειά, το χρωστάτε στον εαυτό σας και στην επιχείρησή σας για να βρείτε τον καλύτερο graphic dsigner που θα σας βοηθήσει να προβάλετε το έργο σας!Tags:

  • Graphic
  • Desiign
  • Company

Το Design είναι μια αστεία λέξη. Μερικοί πιστεύουν πως σημαίνει: "κάτι ομορφότερο" αλλα αν κοιτάξεις καλύτερα... είναι το "πώς θα το κάνεις πιό αποδοτικό"!!!

Vania Chrisomalidi, GraphicDesigner.gr